1 ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"

гр. Монтана

Новини

29 юни - Национален ден на Безопасността на движението по пътищата

Седмокласниците от Първо основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ се включиха в различни инициативи по БДП.
Разделени на отбори, те решаваха за време тест-листовка „Без грешки на пътя“. Последва състезателна викторина, в която участниците в отборите изтеглиха по 5 въпроса, отнасящи се до практическото прилагане на правилата за безопасност на пътя и оказването на първа помощ при ПТП.
Най-атрактивната част от състезанието се състоя в двора на училището, където учениците трябваше да преминат определено разстояние по права линия с очила, симулиращи ефекта на алкохола, а също и да покажат майсторско управление на велосипед.
Нашите възпитаници показаха голям интерес към темата за безопасността на движението по пътищата и се ангажираха активно с различните дейности.
Честването на Националния ден на безопасност на движението по пътищата беше успешно и полезно за учениците, които придобиха нови знания и умения за себе си и защитата на другите участници в пътното движение.
Целият екип на Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ апелира: Безопасността на пътя е отговорност, която носим към себе си и към другите! Да бъдем отговорни, внимателни и толерантни на път.
 

Завършване на IV клас

Под жаркото слънце и синьото небе, с много емоции в душата и в очите, днес нашите четвъртокласници получиха своите удостоверения за завършен начален етап на основно образование от директора на училището госпожа Албена Иванова! Ден,  изпълнен с вълнение, носталгия, сълзи и усмивки! Раздялата с първия учител носи мъничко тъга, но наесен с нова песен пак ще сте си у дома!!!Вие успешно преминахте финала от голямото начало! Поздравления за успешното завършване на 4-ти клас! Това е важна стъпка в образователния ви път и сме сигурни, че сте положили много усилия, за да достигнете до тук. Желаем ви много успехи в бъдеще и да продължавате да постигате високи резултати в училище и в живота си! Весело и безгрижно лято! Добре дошли в 5 -ти клас!

Програма „Екоучилища“ Зеленият флаг

   С гордост можем да заявим, че нашето училище беше отличено с най – висшето отличие за забележителни постижения в Програма „Екоучилища“ Зеленият флаг. Проектът „Влез в зеления кръг“ се провежда от 2022 година в рамките на съвместната инициатива на „Девин“ ЕАД и Българско движение „Син флаг“. Пътят, който извървяхме до тази награда, включваше активно участие в дейностите за опазване на околната среда и изграждане на устойчива екологична култура. Ние ще продължаваме да даваме своя принос и в бъдеще по въпросите за влиянието на човека върху природата и начините за нейното опазване.

 

Прочети още...

Да запазим децата на пътя!

   На 25.03.2024г. в ОДК “Ние врабчетата” се проведе общинският кръг на Националната ученическа викторина “Да запазим децата на пътя!”, в която взеха участие представители на всички училища в град Монтана. По регламент учениците трябваше да преминат през няколко кръга - решаване на тест- листовка, викторина,тест за оказване на първа долекарска помощ и подреждане на пъзел с пътен знак. Отборът на нашето училище се справи отлично с всяка една от поставените им задачи и завоюва престижното второ място! Поздравления за труда, старанието и желанието на всеки един от тях.

Многознайко - Аз зная английски

    "С гордост и радост искаме да поздравим нашите ученици за изключителното им представяне в състезанието 'Многознайко - Аз зная английски'! Техните знания, умения и упоритост заслужават нашето възхищение. Благодарим за представената от тях отлична работа.Браво!"
 

ВАЖНО!

Уважаеми родители! От днес /05.03.2024г./, в нашето училище ще учат втора смяна ФСПГ /Финансово стопанска професионална гимназия/, поради ремонт, в тяхното училище. Обръщаме внимание всички лични вещи да бъдат прибрани след часовете. Консултациите и часовете за занимания по интереси ще се провеждат на втория етаж в голяма сграда. Часовете започват от 8 сутринта, а последните две междучасия ще бъдат по 5 мин., за да може от 13.50 ч. да започва втора смяна!


Copyright © 2015 All Rights Reserved.