1 ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"

гр. Монтана

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

    Според народната традиция в първия ден на месец март си подаряваме мартеници. Те са символ на настъпващата пролет, носят се за здраве, дълголетие и добруване.
    В навечерието на празника на Баба Марта учениците и учителите от нашето училище изработиха мартеници, картички и сувенири. С най-красивите и интересни изделия беше организирана изложба-базар с благотворителна цел. Чинарът пред главния вход беше пременен в бяло и червено, а по клоните му накацаха мартенички. Активно участие в подготовката взеха членовете на Училищния ученически съвет.
    Празничното настроение днес започна отрано. Ученици, облечени в народни носии, подаряваха мартеници на минувачите, а след това посетиха АГО в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“. Там бяха топло посрещнати. Децата казаха стихове за Баба Марта и пролетта, отправяйки послания за здраве и благоденствие. Изработените с много любов мартенички ще украсят кувьозите на недоносените бебета. Екипът на д-р Блажева благодари сърдечно за добрата инициатива.
    Празникът продължи с рецитал и мартенско хоро в двора на училището. Тръгнахме си вдъхновени и изпълнени с положителна енергия и усмивки.
    Бъдете здрави, жизнени, засмени и добри! Носете с обич символите и посланията на мартениците!
 
Още снимки в нашата галерия!


Copyright © 2015 All Rights Reserved.